Start > ARKIVER > 1. SKIEN MED DRILLET MULTEKREM OG KARUSELL PÅ 16. MAI

1. SKIEN MED DRILLET MULTEKREM OG KARUSELL PÅ 16. MAI

1. Skien St. Georgs Gilde spanderte seg en utflukt i det fri på selveste 16.mai kvelden. I et strålende vær og berusende sommervarme gikk turen til 1. Solum sin gapahuk i Hvitsteinåsen i Skien.

Om ikke alle var ferdige med 17. mai forberedelsene som kakebaking, skjortestryking og skopussing, viste ingen av de 17 gildevennene tegn på dårlig samvittighet. En tur i det fri da naturen strutter av livslyst kan ikke betales med penger, og må heller ikke utsettes, sjøl om nasjonaldagen banker på døren.

Vi nøt utsikten over Grenland mens grillen gikk seg til. Speider’n er vel kjent for «brente pølser», og med medbrakt «turbogrill» var pølsevarene klare nesten før vi fikk satt oss. Mat i det fri gir god appetitt, så de «freskeste» klarte både 4 og 5 pølse i brød. Og i godt selskap smaker det ekstra godt.

En liten dessert blei også tryllet fram. Pisking av moltekrem med drill funket, sjøl om det tok noe lenger tid enn med tradisjonell miksmaster. Påfunnet kunne fort endt med moltesuppe hvis batterikapasiteten hadde ebbet ut.

Skravla gikk, og latteren satt løst.

Så var det tid for å teste karusellen til speidergruppa. Godt voksne blei som barn igjen og entret karusellen med ungdommelig spenning. Det blei ikke tatt sjanse på full fart, da kan det vel hende moltekremen hadde snudd seg og tatt veien ut igjen.

Uten tvil kan det vel slås fast at speiding gir masse glede, uansett alder.

Solen gyllet i vest da gildevennene avsluttet med speiderbønn og kunne glade vandre hjem på stien mens svarttrosten spilte fra grantoppene.

 

 

 

Tekst: Knut Hansen  Foto: Anton Grøseth