Start > ARKIVER > BLI MED TIL BREMEN I AUGUST. MELD DEG PÅ FØR 31. MARS

BLI MED TIL BREMEN I AUGUST. MELD DEG PÅ FØR 31. MARS

Årets Europakonferanse blir holdt i den gamle Hansabyen Bremen  21.-25. august.

Hensikten med konferansen er som vanlig å ta seg av den typen oppgaver som vi har på vårt Landsgildeting: valg av nye medlemmer til Europakomiteen, diskusjon av eventuelle forslag til vedtektsendringer, og informasjon om hva som har skjedd rundt omkring i de forskjellige landene i Europa.

I tillegg blir det guidet bytur og dagsutflukt til havnebyen Bremerhafen, og tid til å ta en eller flere byturer – Bremen er en trivelig by. Det er også anledning til å besøke byens severdigheter, som varierer fra byens gamle bykjerne, med historie helt tilbake til 800-tallet, og det flotte middelalder-rådhuset (på Unescos verdenskulturarvliste), via byens museer til helt moderne industri: en fabrikk der de lager Mercedeser. Og for dem som ønsker det: ettersom byen er tysk, har den naturligvis et bryggeri som også kan besøkes. Kort sagt – litt for enhver smak!

Etter at konferansen er ferdig, er det anledning til å bli med på en tre-og-en-halv-dags ekskursjon i området mellom Bremen og Lüneburg, der vi bl.a. besøker den sjarmerende naturparken Lüneburger Heide. I Lüneburg, som også er en gammel Hansaby, får vi en guidet byvandring, og mulighet til å besøke den gamle saltgruven som var grunnlaget for byens omfattende handel i middelalderen. Vi bor i nabobyen Lauenburg, og tar en båttur der den store skipsheisen ved Lauenburg løfter oss opp fra Elben til kanalsystemet som strekker seg sørover og vestover tvers gjennom Tyskland – et fascinerende eksempel på moderne elve- og kanaltransport.

Ekskursjonen skal etter planen avsluttes i Hamburg onsdag 28. august, tidsnok til at vi rekker ettermiddagsflyet via København tilbake til Norge. Reisen ned til Bremen kan gjøres med fly via Amsterdam eller Frankfurt, eller med fly Gardermoen-Hamburg, og tog videre til Bremen.

Hvis du ønsker mer informasjon om konferansen eller ekskursjonen, kan du gjerne kontakte Knut Jorde på [email protected]. Du kan også kontakte arrangørene direkte på adressen [email protected] (på engelsk/tysk). Påmeldingsfristen er 31. mars.

Informasjon med mer finnes også på sidene til International Scout and Guide Fellowship