Start > ARKIVER > TUR TIL KENYA I 2019

TUR TIL KENYA I 2019

Tenkedagsfeiring og Pigeon Park

20. – 27. februar 2019

Vår tur til Kenya i 2014 var så vellykket at Internasjonalt utvalg har tatt initiativet til en tur til for gildemedlemmer med ektefelle/samboer.

Også denne gangen blir det et variert program, der feiringen av Tenkedagen i Nyeri blir turens høydepunkt. Kenyanerne selv kaller dagen Founder’s Day – eller grunnleggerens dag – og den markeres med et «17. mai-type» tog av tusenvis av speidere som marsjerer til gravstedet til Robert og Olave Baden Powell i sentrum av byen Nyeri. Feiringen legges til den helgen som er nærmest 22. februar, slik at så mange som mulig skal kunne delta, og det kommer glade og forventningsfulle speidere fra hele landet, og fra andre land også, for å være med på det store arrangementet. Plass til oss i toget blir det også!

PAXTU

I Nyeri besøker vi også Paxtu, huset der BP bodde de siste årene av sitt liv. Det er også et lite museum som gir et glimt av hans tid i Kenya, og også litt informasjon om hans kone Olave. Hvis været er godt, får vi også anledning til å se utsikten fra Paxtu til Mount Kenya, som BP selv var så glad i.

PIGEON PARK

Vi får også anledning til å besøke leirstedet Pigeon Park, der vi får se speidere i aktivitet, og det nye undervisningsbygget som så mange norske gilder og enkeltpersoner har bidratt raust til å få ferdig. Litt av de andre sakene som norske speidere og gilder har støttet, får vi også se. Videre får også litt innblikk i det lokale næringslivet, og i andre sider av det kenyanske samfunnet.

Turen vil gå med en mellomstor buss med plass til inntil 25 deltakere. Vi bor noen netter i Nyeri, men tar også korte safarier med bussen til to naturreservater for å oppleve landets natur og eksotiske dyreliv.

I likhet med et vi gjorde på turen i 2014, vil vi invitere også noen aktive speiderledere, og vi vil åpne for at noen gildemedlemmer fra de andre nordiske landene kan være med. Vi håper naturligvis at alle som ønsker å være med får plass, men hvis turen skulle bli overbooket, vil Landsgildeledelsen trekke lodd mellom dem som melder seg på. Medlemmer som ikke har vært med på tur til Nyeri tidligere vil bli prioritert.

Turen vil starte fra Gardermoen tidlig om morgen onsdag 20. februar, og avsluttes tilbake i Norge onsdag 27.februar sent om kvelden. Prisen for hele oppholdet i Kenya blir kr 15 000. I tillegg kommer flyreisen, som av praktiske grunner må bestilles og betales av hver enkelt. Prisen for turen fra Norge til Nairobi vil nok avhenge av når billetten bestilles, for tiden koster turen Oslo – Nairobi og retur ca kr 5 700.

Turledere blir Knut og Lise Jorde, som har flere turer til Afrika bak seg. I Kenya får vi hjelp og guiding av Peter Kimita, den erfarne speider- og reiselederen som har ansvaret for Pigeon Park, og som vi kjenner godt fra tidligere arrangementer.

For ordens skyld bør vi kanskje minne om at Kenya er et utviklingsland, og at ikke alt det tekniske holder samme standard som her hjemme. Hotellkapasiteten er også begrenset mange steder, så deltakerne må regne med å dele dobbeltrom. På tross av litt enklere forhold – en spennende og flott opplevelse kan vi se frem til!

Påmelding skjer til St. Georgs gildene i Norge, som må ha påmeldingene senest onsdag 3. oktober. Oppgi gjerne hvem du vil dele rom med, hvis du har noen preferanser. Dersom det skulle bli behov for loddtrekning, vil vi gjerne vite om det er to eller flere som ønsker å reise sammen, og som bare ønsker å delta hvis den/de andre også kommer med. I så fall vil vi ta hensyn til det ved loddtrekningen, så vennligst oppgi om du/dere har et slikt ønske.

Nærmere informasjon kan fås fra Knut Jorde, epost: [email protected].