DA ER VI I GANG – BERGENSGILDENES FØRSTE ONSDAGSTUR I HØST

BergenTurgruppe

Vi var 13 glade turvandrere som møtte på Skansemyren idrettsplass onsdag 25. august kl 1000. Dagens tur var, slik vi alltid starter høst- og vårsesongen, til Fløyen. Litt tynt fremmøte, men det var første tur etter ferien og sommaren hadde enda ikke sluppet helt taket.

På stien mellom Fjellhytten og Blåmannsveien.

Vi vandret opp Tippetue og ved Fløipilen stod tre turvandrere og ventet på oss. De hadde tatt Fløybanen opp. Nå var vi 16, det kom seg. Turen forløp som dette: Fra pilen gikk vi opp Brattetrappen, ned til Blåmannsveien, tok av stien til Hardangerløypen og vandret bort til Fjellhytten. Her er det en fantastisk utsikt og her spiste vi vår medbrakte lunsj.

Lunsj på Fjellhytten

Vi vandret så stien bort til Blåmannsveien videre bort til Brushytten. Derfra fulgte vi Blåmannsveien til litt nedenfor stien inn til Revurtjern og her tok vi av til venstre og kom inn på Skråstien. Fulgte denne ned til Skomakerdiket og krysset Nils Martinussens vei og vandret over Torrfjellet.

Utsikt fra Fjellhytten.

Så var det ned til Fløyen hvor vi koste oss med hver vår is etter en godt gjennomført tur. Så tok vi Fløysvingene ned til Skansmyren og konstanterte at vi hadde lagt bak oss 8,3 km, 289 høydemeter og forbrent 676 kcal. En god start på høstens turer.

Tekst/foto: Jan Helge Støve