Start > Om > DUGNADEN PÅ KVERNMOEN ER I FULL GANG!

DUGNADEN PÅ KVERNMOEN ER I FULL GANG!

En fin helg i april startet utbedringen av hovedhuset på Kvernmoen. Vi var en stor og allsidig gjeng, i tillegg til Kvernmokomiteens medlemmer stilte deltakere fra 24. Oslo (Bryn), 5. Kolbotn og 1. Våler gilder. Vi fikk også hjelp av tre speiderledere, to fra 1. Ringsaker speidergruppe og en fra Tistedal og Aremark FA-speidere, samt en pensjonert (og pasjonert) Kvernmovenn fra Gresvik ungdomsskole. For å kvalitetssikre arbeidet hadde vi fått med oss tømrermester Kai Sartori. Hans fartstid som speider var riktignok begrenset til to år som ulvunge i Longship-gruppa for en god del år siden, men han stilte villig opp og hjalp oss med montering av vinduer og med bygningstekniske råd.

Trematerialer, vinduer og maling var levert av lokale leverandører til speidervennlige priser, så alt var klart da vi startet fredag formiddag. Vi hadde lagt vekt på at hovedhusets gamle stil skulle beholdes så langt som praktisk mulig, og hadde derfor valgt panel med samme profil som det originale, og vinduer med tverrsprosser og hengsler med gammeldags preg.

Med godt, profesjonelt verktøy og en nevenyttig dugnadsgjeng kom vi langt i løpet av helgen. Da vi avsluttet arbeidet søndag ettermiddag, var sørveggen nesten ferdig panelt, mens østveggen hadde ett gammelt og ett nytt vindu, og lektingen var godt i gang. Panelet vi bruker er fabrikkgrunnet med hvit maling, så underveis i prosessen ser det ut som huset skal bli hvitt, men det skal jo få tilbake sin klassiske røde farge før vi gir oss.

Neste dugnadshelg blir 3.-5. mai, og vi satser på å få minst like mange deltakere. Hovedoppgaven for helgen blir å få ferdig sør- og østveggen på hovedhuset, og det betyr snekring og maling. Har du lyst til å bli med – ta kontakt med Knut Jorde, telefon 995 23 562.

 

Tekst og foto: Knut Jorde