ENDELIG KUNNE VI SYNGE SAMME IGJEN I BERGEN

ARKIVER

Da har vi, nok en gang arrangert
«Syng med oss».

Denne gangen smakte det spesielt godt å få møtes til allsang. Lenge siden sist vi hadde sunget sammen. 12. oktober møtte ca 40 blide gildemedlemmer til sangkvelden i Birkeland menighetshus. Det er 5. Bergen St. Georgs Gilde som arrangerer sangkvelden og etter at gildemester hadde foretatt den høytidlige åpningen og formannen i arrangementkommiteen Oli Lilletvedt hadde ønsket velkommen satte vi i gang sangen. Vi er heldig som har eget orkester til disse kveldene, det gir litt ekstra stemning.

Sanghefte som var trykket opp bar tittelen «Sanger vi har hørt før». Det var alle enig om, men noen sanger var det lenge siden man hadde hørt. Jeg nevner ikke alle sangene, men noen. Eg hadde ein gong ein båt, husker vi fra Ivar og Kari Medaas. Svikefulle Mary var en av Lillebjørn Nilsens slagere. Diggi Liggi Li med Teddy Nelson. Gå til onkel som Erik Bye sang. En tur rundt i byen som vi husker fra Finn Kalvik. Detroit city med uforglemmelige Bobby Bare. Til sammen hadde vi 21 sanger i heftet og alle ble sunget.

Et viktig innslag på disse sangkveldene er kaffe og kaker. Sangkveldene, ved siden av sangene, er kjent for sitt gode, velsmakende kakebord. Det er medlemmene i 5. Bergen som lager disse. Jeg har en mistanke om at noen kommer disse kveldene bare for kakene, men det er helt greit – så får de litt sang med på kjøpet.
Tilbakemeldingene etter kvelden var gode. Så alt tyder på at det blir sangkveld til neste år også.

Tekst og foto: Jan Helge Støve