FELLESTUR ETTER NBSR-SAMLINGEN PÅ ISLAND

ARKIVER

RUNDTUREN STARTER PÅ ISLAND

Påmelding til NBSR-samlingen her. 

Ja, det blir tur! Etter en tid preget av stor usikkerhet og omfattende begrensninger for utenlandsreiser, ser nå heldigvis reisemulighetene lysere igjen. Vi er derfor nå i gang igjen med å forberede tredagers-turen i sørvestdelen av Island rett etter NBSR-treffet i Selfoss.

START FRA SELFOSS 30. MAI – SLUTT 2. JUNI

Opplegget for turen blir tilnærmet det samme som for turen som var planlagt for i år, med avreise fra Selfoss når det nordisk-baltiske treffet slutter, dvs. om morgenen 30. mai. Det blir to og en halv dags busstur til severdigheter i Sørvest-Island og en halv dag i Reykjavik. Felles busstransport til Keflavik flyplass om morgenen hjemreisedagen, 2. juni, er inkludert.

BED AND BREAKFAST

Denne gangen har vi fått et tilbud med bed-and-breakfast-opplegg. Middagene er derfor ikke inkludert – i stedet står vi fritt til å prøve Reykjaviks restauranter, enten hver for oss eller sammen med en eller flere gildevenner. Det gir jo også en mulighet for å velge en rimelig pizzabit eller en annen enkel middag, for dem som ønsker å å redusere kostnadene litt. (Restaurantprisene i Reykjavik er omtrent som i Oslo)

RUNDTUR

Turen går med buss, med lokal guide, og gir oss et inntrykk av natur, kultur og næringsliv i Island. Av naturseverdigheter får vi blant annet se geysiren Strokkur, fossene Gullfoss og Skogafoss, et lærerikt lavasenter og et meget variert lavalandskap.

Vi besøker Skogar folkemuseum og bispesetet Skålholt, og får høre om Sagatiden og Snorre Sturlason. Vi får se drivhus oppvarmet med vann fra varme kilder, og et besøk til den varme kilden Den blå lagune hører naturligvis også med. I Reykjavik får vi en rundtur i byen, med blant annet Alltinget, Rådhuset, Harpa kulturhus og Hallgrimskirkja.

ANTATT PRIS

Prisen for turen vil avhenge av hvor mange som deltar og av kursen for euro i 2022. Den vet vi derfor ikke nøyaktig i dag, men med 19 deltakere og dagens valutakurs vil den bli ca kr. 10 500 per person i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom blir ca kr 1500). Prisen inkluderer tre netter på hotell i Reykjavik og inngangsbilletter til alle severdighetene.

Påmelding til rundturen:

Foreløpig påmelding før 10. desember (gjerne før!) til jordebox15@gmail.com.
Basert på hvor mange som melder sin interesse, vil vi deretter gå ut med den endelige prisen. Endelig påmeldingsfrist for turen blir 15. januar 2022.

Turen er åpen for medlemmer også fra de andre nordiske landene og Litauen, og for speiderledere som blir med på NBSR-treffet i Selfoss.

OBS! PÅMELDING TIL NBSR-SAMLINGEN HER. Påmeldingsfristen til den er 31.12.2021.

Tekst: Knut Jorde