FRA ISGF: STÅ OPP FOR UKRAINAS FOLK

Om

«Vi er alle sjokkerte over det som skjer i Ukraina. En krig trenger seg inn fra et broderland og skaper ødeleggelser, dødsfall, frykt, hat mellom mennesker og lokalsamfunn. Det har bråvåknet verden opp fra tiår med fredelig liv og gode forhold, fortsatt med politiske, sosiale, økonomiske problemer. Men det hadde alltid vært klart til alle oss over hele verden at en løsning bør finnes ved forhandlinger, avtaler og forståelse.

I dag virker det som at situasjonen holder på å forandres. Vi er alle tvunget til å konfrontere dypere følelser og gjør det veldig vanskelig å finne løsninger for å redde mennesker, spesielt de svakeste, de fattigste.

Som speidere har vi håp og tro på at vi kan hjelpe til med å løse problemer, for å avklare, hva som er galt og hva som er rettferdig, og å stå sammen med folket i Ukraina som lider av krig. Samtidig vi må prøve å høre hva årsakene til denne konflikten er for bedre å forklare at krig er nettopp hva de må unngå, for etterpå, nei, da vil forsoning ikke være mulig på lang tid. Det de mener er en mulig seier vil ende i deres nederlag.

Speidere over hele Europa må stille opp og gi hjelp og støtte til flyktninger som kommer over Ukrainas grenser, og også hjelpe mennesker som fortsatt er landet med nødvendigheter som mat, medisin, leger, klær, i henhold behovet.

Vi må følge denne tragedien dag etter dag, være så nær dem som mulig. Ingen bør angre på de mindre problemene som eventuelt oppstår for oss europeere når visse utgifter vil øke med inflasjonen, økning i levekostnadene. Dette vil være vårt lille bidrag til å fremskynde slutten på krigen.

Elin Richards,
ISGF World Committee Chairman
International Scout and Guide Fellowship»

Se mer på isgf.org: Stand up with Ukrainian people

WAGGGS Emergency Appeal

WOSM Ukrainian Scouts Humanitarian Response

UNHCR (FNs høykommissær for flyktninger)

ISGF WCom - UKRAINE__EN-FR