Start > ARKIVER > FRA NORDISK-BALTISK GILDETREFF I GÖTEBORG

FRA NORDISK-BALTISK GILDETREFF I GÖTEBORG

Tekst: Sidsel Gotaas ♦

I år var det Scoutgillen i Sverige som arrangerte treffet i Gøteborg. Det var 67 deltagere på treffet, men det dukket opp noen flere underveis. Veldig greit å reise med tog som brakte oss rett til sentrum slik at vi kunne gå rett til Scandic Crown hotell.

På ankomstdagen var det innvielse med taler av Landsgildemester i Sverige: Henz Frohm og fra Gøteborgs kommune som fortalte om de store utviklingen av Gøteborg fra stor verftsindustri til flere boliger i sentrum og bygging av nye trafikkårer. Det var også presentasjon av ISGF og et prosjekt i Uganda som vi ga en gave til på 6000 kroner.

Neste dag var det workshop der temaet var samvirke med speiderne. Scotthellekasting er det hver gang og den ble ganske spennende. Island vant denne gangen med Norge som nummer to. Island fikk da med seg plaketten hjem og det passer jo bra da neste treff i 2021 skal finne sted på Sellfoss i syd ca 5 mil fra Reykjavik.

Fra kl 18 dro vi på 4 timers båttur rundt Hisingen. Her så vi festningen Bohus og en masse skipsverft og andre fabrikker. Vi reiste på kanalen opp til Kungälv før vi drog vestover og ut til skjærgården. Underveis fikk vi en to retters middag.

De to neste dagene var det mulig å oppleve forskjellige steder i Gøteborg. For å komme oss rundt, brukte vi de offentlige kommunikasjonsmidlene. Vi kunne velge mellom kunstmuseum, speidermuseum, speiderhytte med aktiviteter, botanisk hage, Gunnebo sommerslott, Verdens kulturmuseum, kirkevandring, Volvomuseet og Universeum.  Det ble fine dager og mange opplevelser. Avslutningen med middag og «leirbål» med flere sanger.

Velkommen til Island i 2021!