Start > ARKIVER > FREDSLYSET 2018

FREDSLYSET 2018

Minneparken: Dette er et fint sted

Den 26. november vil Fredslyssamlingen i Oslo vil finne sted i minneparken «Dette er et fint sted» i Hasleveien / Hekkveien nær Carl Berner T-banestasjon.

26. november er en mørk minnedag i Norge. På den dagen i 1942 seilte skipet Donau fra Oslo med 532 jøder om bord. Disse ble sendt direkte til sin død i Auschwitz. Men omtrent like mange jøder og 500 andre ble reddet fra døden i 1942-43 ved å bli smuglet over grensen til Sverige av Carl Fredriksens transport.

Kommer du med offentlig transport, ta T-banen linje 5 til Carl Berners plass. Gå lenger opp i Grenseveien og ta første vei til venstre, Hekkveien, med skilt til Jesu Kristi kirke (av siste dagers hellige, Mormonkirken). «Dette er et fint sted» er ca 100 meter herfra.

Kommer du med bil, kjør forbi minneparken (Hekkveien 10). Litt lenger oppe i Hekkveien på venstre side finnes en nokså stor, privat parkeringsplass for Hekkveien 11 (Mormonkirken). Vi får lov til å bruke denne plassen kl 17.30 – 19.30.

Transport med Hurtigruta blir annerledes i år, ved at Fredslyset sendes på samme skip hele veien fra Bergen til Vadsø.

Alle detaljer om fredslys-transport og -markeringer vil finnes på fredslyset.no og på facebooksiden «Fredslyset i Norge»