GILDENE I DRAMMEN SERVERTE 68 KILO RISGRØT OG 30 LITER SAFT

DrammenMS

Noen kuldegrader og litt snø på bakken ga skikkelig førjulsstemning for speidernes årlige fakkeltog og grøtfest. Årets arrangement samlet langt flere enn vanlig, rundt 200 deltakere, og fakkeltoget var godt synlig fra store deler av byen der det snodde seg fra Bragernes kirke opp Zikzakken til Spiraltoppen. Arrangementet var åpent for alle som ønsket å delta, og bl.a. Kvinnenettverket Jasmin fra Drammen minoritetsråd deltok i tillegg til speidere, foreldre og søsken.

Da fakkeltoget kom til topps, stod gildespeidere fra Drammen MS og 2. St. Georgs Gilde i Drammen klare med grøtboller og saftkanner. Det gikk ned 68 kg grøt og 30 liter saft, varm eller kald etter ønske.

For å holde varmen hadde vi satt opp flere bålpanner, og speiderne kunne være med på sekkeløp for å holde blodsirkulasjonen i gang. Det hele ble avsluttet med speiderbønn og et ønske om en god jul.

I år var det Kontaktutvalget for Speiderne i Drammensregionen som var arrangør, og gildespeiderne bidro med servering. Fakkeltoget og grøtfesten er godt og samlende arrangement i Drammensregionen, med deltagere fra både NSF og KM-gruppene – og i år også fra St. Georgs Gildene. Drammen friluftsforum støttet arrangementet økonomisk.

Tekst: Berit Roll Elgsaas