HJELPEPROSJEKT 2020 TIL KENYA

Om

KORONASITUASJONEN ER KRITISK FOR I KENYA
– SPEIDERNE TRENGER STØTTE

Myndighetene i Kenya prøver fortvilet å begrense smittespredning, og har blant annet innført fullt inn- og utreiseforbud for alle som bor i Nairobi. Det medfører at 5 millioner Nairobi-boere ikke kan komme ut av byen.

I denne fortvilte situasjonen er det likevel oppmuntrende å kunne fortelle at speiderledere som har litt mer enn dem som er dårligst stilt har kjøpt inn mat og såpe, som ledere og de eldste speiderne deler ut til familier som mangler alt.
Prisnivået i Kenya er så mye lavere enn i Norge at selv en relativt beskjeden støtte når langt. Som et eksempel, vil en pakke med maismel (til grøt), ris , olje sukker og te til ca kr 400 være nok til frokost og middag til en familie på 6-8 personer i en uke.

Selv om vi normalt primært ønsker å støtte prosjekter som gir resultater med mer langsiktige virkninger, vil vi nå oppfordre til å støtte speiderne i Nairobi i deres arbeid for å hjelpe familier som desperat trenger hjelp. Det sjelden speideres «good turn» er mer berettiget enn her! Vi oppfordrer derfor alle gilder og gilde­medlem­mer til å bidra med støtte. Vi vet at pengene i sin helhet vil gå til dem som trenger det aller mest – det er ingen utgifter til administrasjon, hverken her hos oss eller i Kenya.
Pengene kan sendes til St. Georgs Gildene i Norges konto.