KULINARISK AFTEN I NITTEDAL

Se

Mat fra spiselige vekster var tema på Gildemøtet i september.
Tre av medlemmene hadde forberedt seg i flere måneder. Brennesle blader var lagt i fryseren, sopp, roseblad og mange planter var tørket, granbarskudd, geiterams, syrin, rogn mm plukket og bearbeidet. Tusen takk til Cecilie, Veronica og Liv Tone!

Første rett var brenneslesuppe sammen med brød, som hadde både sopp, urter og bær i seg. Hovedretten var mange ulike smaksprøver: granbarsirup, rose- og syringele, rognebærgele med tre ulike smaker (akevitt, Cognac og sherry). Eplemos av sommerepler med vanilje i. Tapenade, laget av oliven og olivenolje, fikk vi også smake.

De hadde også med mange tørkede blomster og urter. Urtene brukes til te. Stemorsblomstene (tørket / presset inne i bøker) er fine til kakepynt. Vi fikk deilig saft laget av hhv geiterams og roseblader, før vi avsluttet med måltidet med kaffe, te, sitronkake og eplekake.

Vi trillet terning: Granbarsirupen og geiteramssafta fikk terningkast 6.
Det ble en lærerik kveld med mange spennende smaker.

Tekst/foto: Haldis Østby