Start > BLI MED > DRAMMEN ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL LANDSGILDETING

DRAMMEN ØNSKER DEG VELKOMMEN TIL LANDSGILDETING

image
image
image
image
image
IMG_3094

 

2.Drammen- og 2. Lier St.Georgs Gilde  ønsker velkommen til Drammen og Landsgildeting 21. til 22. september i 2019.  Har du lyst til å komme fredag 20. og oppleve litt mer av Drammen, er du hjertelig velkommen. Vi har reservert bord på Skutebrygga for en samling på kvelden.

Vi skal bo på  Scandic Ambassadeur hotell hvor Tinget også vil være. Hotellet ligger sentralt til ved Strømsø  torg. Det er kort gangavstand fra Jernbanestasjonen og til hotellet.  Det går tog T/R Oslo flere ganger i timen og flytog tre ganger i timen T/R Gardemoen.

Gildetinget 2019 planlegges etter samme opplegg som Landsgildetinget i 2017 og til samme prisnivå.  Lørdag kveld blir det festmiddag på hotellet og midnattgudstjeneste i Bragernes kirke, hovedkirken i Drammen, bygget i 1871.  Det øvrige programmet vil følge tidligere opplegg, også med «Gildetorg» til påvirkning og inspirasjon.  Alle detaljer er ikke på plass, men vi ønsker å gi dere noen dager med gode opplevelser.

Tinget er åpent for alle gildemedlemmer, ikke bare delegater.  Som ledsager er du velkommen til å følge forhandlingene eller ta en tur ut i byen.  Det er korte avstander til det meste.  Vi synes alle byens gjester bør få oppleve en byvandring og med autoriserte guider, så dette vil vi prøve å få til.

Drammen har gjennomgått en stor utvikling de senere årene og vunnet mange priser for god byggeskikk.  En tur rund Ælva med flere kunstinstallasjoner og over Ypsilon brua og til Papirbredden er en flott runde.  Midt i byen ligger Aass bryggeri, som er landets eldste.  Her er en flott badestrand som er mye benyttet.
Fra Strømsø Torg, som er nyrestaurert de senere år, og over Bybrua til Bragernes Torg er en fin spasertur.  Bragernes torg er  et av Nordens største torg. Her er fint å sette seg ned å ta en kopp kaffe, beskue Tårnbygningene, Bragernes kirke og det mye omstridte Torgseilet.

Det er også kort vei fra hotellet og til Drammens Museum på Marienlyst. Ved Marienlyst  er også et stort, moderne badeanlegg med flere bassenger, hvis noen skulle ønsker det.

Lørdag den 21.under Landsgildetinget, feirer Drammen at den er en internasjonal by med Globusfestivalen. Den vi foregår på Strømsø Torg, som er rett utenfor hotellet.