NITTEDAL GILDE PÅ ETTERLENGTET TUR TIL OSBAKKEN

Om

Nittedal gildet har planlagt tur til Osbakken ved Skumsjøen i lang tid.

I juni ble det smittevernreglene slik at vi kunne dra på tur. Osbakken er nå blitt en hytte under Den norske turistforening, det er Gjøvik og omegn som drifter hytta. Den ligger vakkert til ved Skumsjøen. Det er flere blåmerkede stier, både rundturer og korte turer. Når en leier hytta, disponerer en også kanoer og vester.

Vi var 16 gildemedlemmer som møttes der på en varm og fin junidag. Etter velkomstkaffe startet de aller fleste på gåturen Skumsjøen rundt. En drøy tre timers tur med lunsj pause. De som var igjen, ruslet en kortere tur og stekte vafler, som var klare da turgåerne kom tilbake. Badevannet fristet og det var 16 grader varmt.  Det sosiale fellesskapet har vi savnet i flere måneder nå, så det var så fint å bare sitte og skravle.  Vi delte på oppgavene, så noen laget middag. Vi spiste ute, hadde leirbål ute og dagen ble avsluttet med opptagelse av to nye medlemmer.

Dagen etter hadde vi en lang og koselig frokost sammen. Vi delte oss i to grupper i dag også, noen var på en to timers padletur, der de blant annet fikk se traner. Det er noen flotte, store fugler. De andre gikk en tur opp i skogen.

Så kunne vi takke hverandre for en fantastisk tur, med mange gode gildeopplevelser.

Vi anbefaler DNT Osbakken, som et fint turmål.

Tekst: Haldis Ø.