OLDEFARS TRIMLØYPE OG BALANSEØVING FOR PENSJONISTER

ARKIVER

Nils Agnar, denne onsdagens turleder for Bergensturgruppe: «For de som tror at de vil stryke på opptaksprøven til ballettskolen, kan det være greit å ta med en  stokk/skistav.»

Vi stilte til start på parkeringsplassen i Øyjorden og sang, som vanlig, siste vers av Mosjonistenes marsj (tekst: Øystein Reed).

Så startet vi turen mot Jomfrudammen. Vi så for oss en lett og grei tur, Nils Agnar var nå tross alt blitt 83 år.  – Ha, ha, ha, så feil det skulle vise seg at vi tok.

Ved Jomfrudammen (Garpetjern) pekte Nils Agnar, nok en gang, på kummen hvor de fant Rita Haakonsen (14 år) som Carl Jakob Schnitler drepte i 1962 og som Schnitler ble dømt for i 1963 – livsvarig fengsel og 10 års sikring. Saken gjorde sterkt inntrykk på oss da og det var ufyselig å bli minnet om den igjen da vi passerte kummen hun ble funnet i.

Fra Jomfrudammen ruslet vi fra turvei til sti. Ordentlig sti, full av våte røtter, myrhull og flere steder var det laget klopper. Dette var klopper som speiderne i Biskopshavn hadde laget. «Nils Agnar, denne e jo helt ny. Kem har laget den då?» «Det gjorde eg – i forrige uke» kom det fra Nils Agnar. «Måtte jo legge til rette for pensjonister på tur, må vite». Det var nå ballettferdighetene ble nå satt på prøve.

Vi ruslet videre, litt mere kronglete no, her ble det flere knauser. Er det dette han kaller tindebestigning? Men så kom det fra Nils Agnar: «Kem e det som vil gå sist no?» Jeg meldte meg og fikk som svar: «Du får ta med deg tauet når alle e kommet opp.»

«Hæ!» Jeg ble stående å måpe. Hvilket tau. Da så jeg det, her var nok tindebestigningen. En skikkelig utfordring var det å komme seg opp denne fjellknausen.

Men det betalte seg da vi kom opp. For en utsikt. Og for en nydelig by!

Så ble den medbrakte lunsjen spist. Vi satt høyt oppe og nøt utsikten mot Askøy og Åsane.

Alle 21 turvandrere var fornøyet. Vi hadde kommet oss gjennom oldefars trimløype, både balanseøvelsene og tindebestigningen var gått over all forventning. Og best av alt, regnet som var meldt kom ikke før vi var kommet vel i mål.

Tekst/foto: Jan Helge Støve

Dagens turleder, Nils Agnar, virker svært fornøyet med turen han har dratt oss med på.