Start > Billedspill > PÅ TUR TIL SKOGEN SOM BYTTET NAVN

PÅ TUR TIL SKOGEN SOM BYTTET NAVN

Bergens St. Georgsvandrere på onsdagstur i februar fra Hottentottskogen til Klokkarskogen.

Vi kom oss etterhvert fra isbanen og kursen ble satt mot Klokkarfjell, som nå egentlig heter Klokkerskogen som er navnet det fikk etter at Hottentottskogen, som skogen ble kallt i mange, mange år, ble definert som diskriminerende.


Fra hjemmesiden til Øvsttun velforening klipper vi følgende: I det siste årene har det vært debatt rundt ordet «Hottentott». Torbjørn Egners sang om Hoa Hottentott, har blitt utelatt i nyere utgivelser og barnehager har endret navn på avdelinger…. Denne uken har Bergensavisen laget en sak på det at en park har ordet i navnet sitt. Organiasasjon for offentlig diskriminering, ved Akhenaton de Leon, mener ordbruken er diskriminerende….. Velforeningen besluttet på årsmøtet i mars (2015) at nytt navn kan være Klokkarskogen. Området heter fra gammelt av Klokkarfjellet. Vi synes at Klokkarskogen er mer passende.

Velforeningens side skriver at ingen vet med sikkerhet når navnet Hottentottskogen oppstod.
Området fremstår i dag som en atraktiv grønn lunge i et flott boligområde. Rasteplassen er bygget på det som var områdets vannreservoar fra begynnelsen av 1950 årene og et par tiår framover. Plassen er et yndet mål for barnehager og turgrupper og et samlingssted for mange ulike aktiviteter for Øvsttun velforening.

Dette var onsdagen etter at Fanaguttene Sverre Lunde Pedersen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sindre Henriksen gjorde «rent bord» i VM på enketdistanser. Vel helt rent bord var det vel ikke, men 1 gullmedalje og 3 sølvmedaljer er bra for en vestlandsklubb – mot resten av verden. Dette ble også «gnidd» inn i oss av en av turdeltagerne, også medlem av Fana Il, akkurat hjemkommet fra Inzell og har vært godkjent som internasjonal starter for skøyter i mange år.

Bilde: Ingen tvil hvem som er med i Fana her, tidligere internasjonal starter John-Egil Lilletvedt til venstre og distriktsgildemester Dag Eikeseth til høyre.
Tekst og foto: Jan Helge Støve