Start > ARKIVER > PROSJEKT UGANDA FORTSETTER UT ÅRET

PROSJEKT UGANDA FORTSETTER UT ÅRET

Fra telt til hytte

I samsvar med vedtaket på verdenskonferansen i Bali er ISGF’s hjelpeposjekt for 2018 hjelp til flyktninger i Uganda. Til landet har det siste par årene kommet over en million flyktninger, særlig fra Sør-Sudan. Der er det både borgerkrig og en omfattende hungersnød. Flyktningene blir etter mottak i gjennomgangsleire fordelt utover i Uganda.

Hjelpen var at de fikk telt og en liten jordlapp til å dyrke egen mat.

Opprinnelig var målet å kjøpe inn enkle telt, men det har vist seg at behovet er større for litt mer langsiktige boliger, så støtten går nå til å bygge enkle hytter. De bygges i tråd med den lokale byggeskikken, veggene er av tørket leirjord, og taket er av strå eller en metallplate. Selv om en familiehytte for fire bare har et boligareal på om lag 10 m2, er de en stor forbedring i forhold til de teltene som opprinnelig var planlagt. Hyttene beskytter bedre mot regn, og holder også mye lengre enn telt.

Som nevnt tidligere, er det en viktig del av prosjektet at flyktningene også får en liten jordlapp, slik at de både kan dyrke sin egen mat, og har noe fornuftig å bruke sin tid og sine krefter på.

Hyttene får et lite skilt som viser at de er bygget med støtte fra gildene, og i samarbeid med UNHCR. Prosjektet er derfor en fin måte å vise andre hva speiding er i praksis.

Til nå er det kommet inn vel 18 000 euro, av de 25 000 euro (rundt 240 000 kroner) som var prosjektets mål. Av disse pengene er 60 000 kroner samlet inn i Norge, en utrolig flott innsats som vi takker alle bidragsyterne for! Det er imidlertid fortsatt behov for mer penger, og vi håper derfor på fortsatt støtte fra gilder og enkeltmedlemmer. Flyktninger strømmer stadig inn i Uganda, fra krig og sult i Sør-Sudan, så støtten kommer svært godt med.

Bidrag kan sendes til St. Georg Gildene i Norges konto, 8200 06 04980, merket «Ugandaprosjektet» – de mottas med takk.