RISENS VENNER RYDDER

DrammenMS

HOLD NORGE RENT

Logoen til 6. Drammen MS speidergruppe er en trivelig rise. Da den ble laget en gang på 1980-tallet, var den nok inspirert av at speiderhytta ligger på Risdalsåsen og følgelig bærer navnet Risebu.

Nå har vi tatt risen litt videre og har etablert Risens venner, som består av Drammen MS St. Georgs Gilde og speidergruppa.

Første prosjektet for Risens venner er at vi har adoptert Risdalsåsen som «vår bit av Norge» gjennom organisasjonen Hold Norge rent. Slik adopsjon betyr at vi har forpliktet oss til å rydde området minst tre ganger i året i tre år fremover.

Selv om vi har Risdalsåsen som vårt område, rydder Risens venner også andre steder vi er på tur. På speidergruppas tur til Bolærne i juni hadde vi en ryddeøkt i fjæra der.

Plukkpose

Vi har fått laget plukkposer med logoen for Risens venner. Plukkposen skal brukes som søppelpose når vi er ute på tur. Den har snøring øverst slik at den kan bæres på ryggen som en sekk, men den er også utstyrt med en karabinkrok for å henges utenpå tursekken. Plukkposen kan brukes om og om igjen siden den er laget av vaskbart materiale. (Om noen ble nysgjerrig, er det bare å søke opp plukkposen på nettet.)

Både speiderne og gildene har fått hver sin plukksekk. Målet er at den skal bli en selvfølgelig del av turutstyret og festes på sekken når vi er ute på tur. Da blir det enkelt å ta med både eget og andres søppel.

Om du lurer kanskje på fargevalget på plukkposene våre, så har det en enkel forklaring: 6. Drammen MS har i lang tid profilert seg som Den gule speidergruppa.

Tekst/foto: Berit Roll Elgsaas