SAMLING PÅ SPEIDERSENTERET I HAMAR 17. MAI

ARKIVER

I år som i fjor ble det ikke noe offisielt speidertog i Hamar sentrum. Derfor ble det bestemt at vi skulle samles på Speidersenteret kl 0800 for å heise flagget.
Til tross for regnvær, møtte 24 personer opp både fra 1. og 2. Hamar St, Georgs Gilde til en hyggelig samling der vi sang «Fold deg ut vårt frihetsmerke, fagre norske flagg». Deretter holdt Harald B. Pettersen en kort appell angående flagget og hvordan speidere i Lillehammer og i Vang startet dagen. I Lillehammer heiste de flagget kl 0630 før de gikk i speidertoget og i Vang startet speiderne med pølser og frokost ved Svartelva kl 05 for å gå i speidertoget etterpå. Der måtte man vente til presis kl 0800 før flagget kunne heises. Harald forklarer at tidene for flaggheising er en offentlig regel, men ingen lov for privat flagging.
Etter speiderbønnen spiste vi rundstykker med ost og kaffe eller te med hyggelig samvær. Vi sang også fødselsdagssangen for tvillingene.
I løpet av året har både kjøkkenet og toalettrommet fått en nødvendig rehabilitering. Harald har søkt og fått ekstra midler til disse arbeidene. Tidligere i mai var vi noen få som hadde dugnad for å gjøre det hyggelig på området. Kretskonkurranse har det også vært her og speidere fra Furnes har sine møter på speidersenteret eller utenfor. Det er også noen barnehager som bruker området om formiddagen.

Tekst/foto: Sidsel Gotaas