TREDVE – 30 – TURGLADE GILDEVANDRERE I ARBORETET

BergenTurgruppe

Tredve – 30 – turglade gildevandrere stilte på parkeringsplassen til Arboretet på Milde. Det var onsdagstur igjen, denne gang  med Dag Eikeseth som turleder. Antallet som stilte til tur gav oss nesten hakeslepp, men det er tydelig at folk trenger luft og har behov for å treffe andre. Tirsdag kveld var det varslet strengere karonatiltak som skulle tre i kraft fra torsdag kveld, så det var helt tydelig at nå gjaldt det å benytte onsdagen til tur med gode turvenner.

Det er tidlig for den store blomstringen, men i dag var behovet for å komme seg ut større enn blomsterprakten. Men noe var det å se.

Det var deilig turvær , faktisk sol på store deler av turen. Vi gikk stort sett på gode veier og noen avstikkere på godt opparbeide stier. Det gledet oss da vi kunne nikke gjenkjennende å si, med overbevisning, her hadde vi vært før. Dette kjenner jeg igjen, dette husker jeg å ha sett før. Betryggende.

Vi spiste lunsj ved Blondehuset og etter lunsjen fortalte Dag litt om huset. Etter lunsjen spaserte vi bort til den kinesiske hagen. Det første vi så her er jo det praktfulle gårdshuset fra Lønningen gård. Et hus som er flyttet fra sitt opprinnelige sted på Lønningen og til Milde. Et hus som Universitetet i Bergen nå har overtatt ansvaret for.

Vi spaserte gjennom hagen og gledet oss til å komme ut igjen når alt står i blomst.