Strokkur, Island

FELLESTUR PÅ ISLAND I MAI-JUNI 2022

BLI MED

St. Georgs Gildene i Norge planlegger en tur i Island i forbindelse med NBSR treffet i Selfoss i slutten av mai neste år.

Turen starter i Selfoss, dagen etter at Nordisk-Baltisk gildetreff er ferdig, og består av tre dagsturer til severdigheter i Reykjavik og Sørøst-Island. Turen går med buss, med lokal guide, og gir oss et inntrykk av natur, kultur og næringsliv i Island. Av naturseverdigheter får vi blant annet se vulkanen ved isbreen Eyafjallajøkull, der de store askeskyene som stoppet all flytrafikk i 2020 ble dannet, geysiren Strokkur, fossene Gullfoss og Skogafoss, et lærerikt lavasenter og et meget variert lavalandskap.

Vi besøker Skogar folkemuseum og bispesetet Skålholt, og får høre om Sagatiden og Snorre Sturlason. Vi får se drivhus oppvarmet med vann fra varme kilder, og et besøk til den varme kilden den blå lagune hører naturligvis også med. Vi overnatter tre netter på Icelandair Hotel Natura i Reykjavik og får en rundtur i byen, med blant annet Alltinget, Rådhuset, Harpa kulturhus og Hallgrimskirkja.

Pris

Prisen for turen vil avhenge av hvor mange som deltar og av kursen for islandske kroner i 2021. Den vet vi derfor ikke nøyaktig i dag, men med 20 deltakere og dagens valutakurs vil den bli ca kr. 12500 per person i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom blir ca kr 1650). Prisen inkluderer overnatting, inngangsbilletter til alle severdighetene og alle måltider, inklusive frokost og buss til flyplassen på avreisedagen. Prisen er dessverre relativt høy, det skyldes at Island er blitt et meget populært turistmål og har et meget høyt kostnadsnivå.

Vi kan nevne at Island har sluppet relativt lett fra problemene skapt av koronaviruset så langt. Det har vært få smittede og et meget lavt antall døde, så landet kan betraktes som meget trygt. Island er nå allerede åpnet for utenlandske turister. For å holde smitten
nede, er det for tiden obligatorisk virustest ved ankomst.

Forhåndspåmelding 1. oktober 2020

Vi ber om foreløpig påmelding før 1. oktober til jordebox15@gmail.com (hvis du vet eller tror at du vil delta). Turen er åpen for medlemmer også fra de andre nordiske landene og Litauen, og for speiderledere som blir med på NBSR-treffet i Selfoss.
Basert på hvor mange som melder sin interesse, vil vi deretter gå ut med den endelige prisen. Endelig påmeldingsfrist blir 1. desember, med betalingsfrist 24. februar 2021.

(Utskriftsvennlig invitasjon her.)

Tekst: Knut Jorde (Internasjonal sekretær.)