Start > Billedspill > VIL DU STRIKKE FOR Å HJELPE SPEIDERJENTENE?

VIL DU STRIKKE FOR Å HJELPE SPEIDERJENTENE?

I forbindelse med Olave Baden-Powell Society samlingen i Bergen neste år, planlegger vi å selge strikke- artikler til inntekt for WAGGGS. Er du glad i å strikke, eller kjenner du noen som gjerne strikker, så ber vi deg være forberedt.

Det er laget strikkeoppskrifter til OB-PS Bergen 2020, det er mulig å strikke både grytekluter i ulike mønstre og WAGGGS-votter (flere mønstre her). Oppskriftene er utviklet av Helene Moe Slinning og Ellen Hasle. Du kan også kontakte Ellen Hasle, Gaustadveien 4C, 0372 Oslo, tlf. 91717427, så sender vi deg oppskriftene.

Ferdige produkter kan sendes innen 1. mai 2020 til Guri Kaland Sværen, Hjellestadvegen 227, 5259 Hjellestad.  Bor du i Oslo kan artiklene leveres på et av speiderkontorene.

Dette er en fin og enkel måte å gi noe tilbake til WAGGGS, som et uttrykk for takknemlighet for alt speidingen har gitt deg og oss gjennom årene. Vi håper vår hjelp kan bidra til at enda flere kan bli speidere.

Pus Brodal skriver: «Å, tenk nå har jeg fått den ideen, at det kanskje kunne være noe jeg kunne gjøre igjen, for de ting jeg har fått lære.» NÅ har DU sjansen.

I Bergen vil hovedtema på samlingen være klimautfordringene, og vi har fått spennende foredragsholdere som Liv Arnesen og Kristin Halvorsen.  Det vil også bli flotte kulturelle innslag.  Samlingen er samme helg som Norgesmesterskapet i speiding, også i Bergen.

Strikkev

 

Du kan også støtte jentespeiderarbeidet i verden ved å tegne deg som medlem av OB-PS

OB-PS er en støttegruppe for WAGGGS (Jentenes verdensorganisasjon).

I juni 2019 holdt OB-PS en samling i Toronto, Canada, med 300 deltakere fra 24 land. Fra Norge deltok åtte personer, hvorav fem var medlemmer. Vi håper å være flere medlemmer fra Norge i 2020. Interessen var stor for å delta i Norge, så vi tror deltakelsen blir enda større enn i Canada.

Tilsammen har OB-PS nå 1500 medlemmer fra over 60 land. Vil du bli medlem nr. 1501? Det ville glede oss veldig. Et medlemskap koster £ 6.000 som en engangsavgift for et livslangt medlemskap. For personer under 35 år koster det £ 1000. Beløpet kan fordeles over 6 år. Dette er en viktig inntekt for WAGGGS.

Er det ikke aktuelt for deg å melde deg som medlem av OB-PS, så er det flere andre måter å støtte WAGGGS-arbeidet på.

Ta kontakt om du vil ha flere opplysninger.

Kontaktperson: Bente Amundsen MacBeath, tlf. 90117316, e-post bentemacbeath@gmail.com.

 

Kari Gundelsby, Støttespiller i OB-PS