GILDETUR PÅ BJÅNES

Dato: 5. mai 2021

Tid: 10.00

Turgruppen

OBS! Turen er flyttet fra opprinnelig sted da det var vanskelig med parkering der vi først hadde tenkt oss.
Kjør gjennom Os mot Hatvik, riksvei 552. Fra krysset ved Bjørnefjorden Gjestetun, er det ca 1 km før dere tar av mot høyre, inn Bjånesvegen mot Moldegård. Etter en liten km kommer dere til parkeringsplassen på venstre side av veien.
Turen går litt på vei, litt på traktorvei og litt på sti. Litt vått noen steder, men mye fin skogsbunn.
STRANDRYDDING: Blir dere med på en liten strandrydding før lunsj? Det er lite boss i forhold til da dere gildemedlemmer ryddet for noen år siden. Vi tar med plastsekker. Tar dere med dere hansker?

Les mer...

GLØVREVANN, STEMMEVANN OG NUBBEVANN (M)

Dato: 28. april 2021

Tid: 10.00

Sted: Parkeringsplassen like ved Sædalen skole og der turveien starter

Turgruppen

For å komme dit, kjører dere inn i Sædalen enten fra Birkelundstoppen eller fra Midtun og følger veien til dere ser skiltet med Sædalen skole. Der kjører dere frem til skolen og så langt bilveien går.
Vi starter med å gå på veien opp til Gløvrevann, en stigning på 200 meter. Videre går vi på sti forbi Stemmevann og sti og myr til Nubbevann. Vi skal også passere Bergens geografiske midtpunkt. Stiene er tørre og fine, mens myrene er våte selv om vi har hatt fint vær lenge nå. Fra Nubbevann går turen videre på vei og siste delen av turen går for det meste på sti ned igjen til bilene.
Turen denne uken blir gjerne litt tung, men vi tar tiden til hjelp, lover vi en flott tur for alle som vil være med. Bruk gode tursko.

Les mer...