FREDSLYSET

Uncategorized

Hva er Fredslyset?

Fredslyset er en flamme som spres til stearinlys, fjøslykter, lamper eller lignende som et symbol på fred mellom enkeltmennesker, folkegrupper og nasjoner.
Flammen kommer fra Betlehem der den har brent i over tusen år i grotten der man tror at Jesus ble født.
Speiderne fant at flammen kunne brukes som et symbol på fred, og hvert år siden har flammen blitt spredt rundt i Europa og etter hvert til andre verdensdeler.
Fredslyset i seg selv kan ikke stanse kriger i Irak, Syria, Sør-Sudan… ja det er jo krig så mange steder i verden i dag. Bare mennesker kan stanse kriger og stifte fred! Men mennesker trenger inspirasjon og motivasjon. Fredslyset spres og brenner rundt om i mange land — den samme flammen alle steder. Det er som om den binder oss sammen på tvers av grensene.

Lenker til mer om Fredslyset, blant annet:

Fredslyssangen

En enkel seremoni

Om fredslyset i Speiderhistorisk leksikon

Mye mer på hjemmesiden  fredslyset.no


• Flammen brenner nå i Bergen og Oslo:

Ta kontakt med kontoret post@sggn.no om du trenger opplysninger om hvor den er.

 

FREDSLYSBUDSKAP

I år har vi ikke bedt speidere om å sende forslag til FREDSLYSBUDSKAP, men vi har fått et forslag helt uoppfordret.

Sitter du inne med et fredslysbudskap? Send det til post@sggn.no og det vil bli lagt ut på Facebooksiden Fredslyset i Norge.

Vi takker roverne i 6. Drammen MS for dette budskap:

Freden er skjør, og det er alles ansvar å holde den i live. Fred gjør det lettere å samarbeide om å redde jorda. For å få fred må vi møte alle med respekt og uten fordommer. Vi må lære hverandre å verdsette alle andre som mennesker, spesielt de som ikke tilhører vår omgangskrets. I en verden hvor vi konstant hører og leser om hvor mye strid og urettferdighet det er over alt, er det viktigere enn noen gang at vi ikke gir opp, og at vi husker på at hver eneste lille handling, hvert lite ord, betyr noe og gjør en forskjell. Freden dør der vi forblir passive.

Else-Marie, Therese, Helene, Sander og Christoffer.

Fredslyset – historien

Merket som ble laget til jubileet for Fredslyset i Norge

Historien om Fredslyset og hvordan det kom til Norge står det skrevet om i St. Georg nr. 3 – 2019 i forbindelse med 20 års jubileet.

Fredslyshistorie 2019