PRAKTISK INFORMASJON

KvernmoenFast

Her finner du informasjon om Kvernmoen leirsted eller last ned pdf-fil her.

♦ Veibeskrivelse
♦ Fasiliteter i hus og på uteområdet
♦ Leirplassene
♦ Kultur og andre aktiviteter
♦ Det tekniske
♦ Branninstruks
♦ Kvernmoen brannperm
♦ Kontakter
♦ Aktuelle kart
♦ Skjema til bruk ved avreise


Veibeskrivelse:

Følg E6 sørover.

Ta av fra E6 ved avkjørsel 2 mot Halden.

Følg  vei nummer (RV) 21 til Halden by.

Kjør gjennom byen og følg RV 21 opp Tistedalen og østover mot Aremark.

Ta av RV 21 ved Fjell bru og følg RV 106 mot Bjerkebekk og grensen til Sverige.

Like før Holmegil kirke, ta av RV 106 og følg en liten skogsbilvei med vann på venstre side til Kvernmoen. (Veien er merket enveiskjørt, men kjør forsiktig inn.)

GPS: 59º 08′ 33,3» N  11º 44′ 18,6»

 

 

 

 


Fasiliteter i hus og på uteområdet:

 

Hovedhuset:

Huset har innlagt strøm, internt trådløs brannvarsel med 4 røykvarslere.

Kjøkken:

Elektrisk veggovn, vanlig komfyr, kjøleskap, kaffetrakter, vannkoker, mikrobølgeovn, veffeljern, krus, kopper, tallerkener og ellers diverse redskaper, fat osv. Kjeler (store og små). Oppvask foregår i balje. Ta med tørkehåndklær!

To stuer

i første etasje. Spisestuen har et stort bord med plass til 10 personer. I den andre stuen er det sofaer og lenestoler, trivelige tømmervegger og en god gammel vedovn.

Gangen med trapp

Her er vaskeutstyr, støvsuger, flagg og vimpel.

2. etasje

har to store soverom med 4 køyesenger i hvert rom, elektriske veggovner. To små rom har 2 senger + 1 seng, dessuten er det 2 senger på gangen. Tilsammen 13 soveplasser. Her er også sikringsskapet og bredbåndsentralen. Trådløst bredbånd i huset.

Vannpost på utsiden.

KVERNKROA

er spesiell med laftede tømmervegger og gress på taket.

Inne i det 90 kvadratmeter store rommet er det en opphøyet bålplass som midtpunktet i rommet.
Det åttekantede rommet har 7 bord med benker og anretningsbord og benk.
Utsikt gjennom vinduene til Kasetjern og Holmgill kirke.
I midten er det også benker til servering o.l. Bålplassen kan gjøres om til grillplass med rist. Utstyret står i kroa. Stor krok over bålplassen til å henge kaffekjelen eller suppegryta på.
Det er lagt opp elektrisk varmeovner ved alle vegger slik at den kan varmes opp høst og vinterstid. Lyset kan dempes inne. Vannpost også på utsiden av Kvernkroa.

Kvernkroa er i bruk til dåp, konfirmasjon, bryllup, bursdagslag, foreninger og lag hele året.

Uteplassen

har fire benker og bord og grillplass. Her kan man benytte stekeplate og wokpanne på bålet.

TOALETTER:

Søndre bygg har 4 toaletter+ urinal. Vannpost på utsiden. Nordre bygg har 6 toaletter+ urinal. Et av toalettene har rullestolsplass. Toalettene har hatt god kapasitet på leire med 350 deltagere.
Noe utvidelsesmulighet finnes på søndre område med dobøtter. Nordre bygg har elektrisk lys og vifte fra tanken. Nordre bygg har flislagt gulv. I begge bygg er det rom for renholdsutstyr. Nordre bygg har også vedlager for Kvernkroa. Her er også vinterlager for padleårer, vester og årer til båtene.

SCENE med LEIRBÅLSPLASS

Fast tak over. Fast bålplass. Beliggende med bekken i bakgrunnen. Den gamle kvernsteinen står her og det er lagt opp godt med elektrisitet, med 3 fas strømuttak på scenen. Amfiet har stor kapasitet og gir alle god sikt til scenen.

Scene med aktivitetsplatting

Gulv med scene der det finne lys og stømuttak. Noe benker finnes også. Det er forberedt med stokk til å legge to store presenninger over slik at man har et aktivitetssted også ved regnvær.
Vannpost like ved.

GAPAHUK

Fast gapahuk med bålplass ved søndre leirområde. Plass til en patrulje på tur.

SKJUL 1

Lagerplass til matforsyning til bruk på leir. Her er strøm, lys, hyller og fast gulv. Plass til kiosk med hyller. To frysere på 200 liter og stort kjølerom. Tavler ute og inne til å skrive beskjeder/priser o.l.
Vannpost på utsiden.

SKJUL 2

Vedskjul med lagerrom for tekniske ting og redskaper. To vaskerom for personlig hygiene med lys innlagt. Eget rom til å benyttes f. eks av teknisk stab/hikekomité med tavle og lagerplass. Stiger og volleyballstativer lagres her.

SØPPELSORTERINGSBYGG

Som kommunen ellers sorterer vi papp, papir, drikkekartonger, glass, metall, flasker. Restavfall i søppeldunker.
Ved større leire bør det bestilles egen container til restavfall.(Halden lastebilsentral)

BAKEROVN

Egen bakerovn der vi baker pizza, boller og brød. Her kan også annen mat tilberedes. Egen baker-perm med tips og fremgangsmåte finnes på kjøkkenet.
En del bakerutstyr er lagret her. I tillegg er det nå satt opp et bakstebord med solid bakerplate av eik. Her kan deigen bearbeides under tak slik at aktiviteten kan foregå ute, selv ved dårlig vær.