«Ut i det blå», årets sommertur gikk i år til Helgøya i Mjøsa for 2.lier gildet med gjester.
Ble en uforglemmelig, flott tur.
Startet med besøk på Hovelrud gård, kanskje mest kjent for sine økologiske kyllinger, Norges eneste.
Vi fikk en flott omvisning i hagen og hus som er gjenskapt som det var i 1840.
Etter Helgøya ble det en tur tilbake til fastlandet og middag på Simenstad gård. Også en gård fra ca 1840 årene. Her er det 8. generasjon som råder i dag. Hus og mye inventar er nesten uforandret.
Her ble det en uforglemmelig middag med bare norske produsert mat, mye dyrket på gården. Egen komponert mat av vertinnen Berit Skurdal Braastad. Middag i 2 etg og kaffe og dessert i første i omgivelser fra tidligere tider.
Gården er også kjent for sitt nyttårsball etter gammel skikk som blir avholdt i januar hvert år. Mulig å melde seg på det.
Den gode, varme sommeren kom på turen vår. Så Mjøsa med sin omgivelser fremsto ekstra vakkert denne dagen.
Tekst/foto (Facebook): Toril Schøyen Nicolaysen